Osvijetljivač jaja za kokoši, patke, guske CLEO OVOSCOP 230V

Model: BR-0089
Nagradni bodovi: 1

19,94€ 15,95€ bez PDV Najniža cijena u zadnjih 30 dana - 19,94€

Na zalihama

Osvijetljivač jaja - CLEO OVOSCOP 230V

Jedinstveni transiluminator jaja pogodan za provjeru jaja tijekom inkubacije. Iluminator je opremljen dovoljno jakom žaruljom koja svijetli kroz ljusku, tako da možete lako razlučiti jesu li vaša jaja za valenje oplođena ili ne. Transiluminator ima praktičnu rupu u koju možete udobno staviti jaje tijekom transiluminacije. Visokokvalitetni uređaj za gledanje jaja napaja se izravno iz struje od 230 V, tako da ne morate razmišljati o mijenjanju baterija.

Za koje vrste jaja je prikladan stroj za osvjetljivanje?
CLEO OVOSCOP iluminator ima rupu iznad žarulje u koju možete zgodno staviti kokošja i pačja jaja tijekom osvjetljavanja.

cleo ovoscop

Pregled jaja za valenje
Prva provjera plodnosti jaja obavlja se na kraju prve trećine valjenja, odnosno 8. dana za kokošja jaja. Nakratko prosvijetlite jaje tako da svjetlost prodre kroz ljusku. U zdravom i oplođenom jajašcu, vaskularna struktura je lijepo izražena s postupnim razvojem embrija, za razliku od neoplođenih jajašca, koja ostaju mutna. Neoplođena jaja ili mrtve embrije potrebno je nakon izlijeganja ukloniti iz valionice. Provjera jaja je vrlo važna točka kod kućnog valjenja, jer ako se ta neispravna jaja ne uklone, bolesti se mogu proširiti u valionici i time značajno smanjiti valivost jaja.


Dimenzije paketa 13x17x8 cm

Trebate li savjet? Pronađite svoj odgovor.

Još nisu postavljena pitanja o ovom proizvodu.

Niste pronašli odgovor? Pitajte nas.

Postavi novo pitanje

NAGRADNA IGRA: Prijavite se na novosti

i možete dobit dopunsku hranu ACIDOMID.