Osvijetlivač jaja za kokoši, prepelice, fazane, patke, guske PUISOR EC-01B

Model: BR-0011
Nagradni bodovi: 1

17,62€ 14,10€ bez PDV Najniža cijena u zadnjih 30 dana - 17,62€

Na zalihama

Osvijetlivač jaja - PUISOR EC-01B

Univerzalni osvijetlivač jaja dizajniran za za provjeru faza razvoja jaja tijekom inkubacije. Osvijetlivač ima dovoljno jaku LED diodu koja svijetli kroz ljusku jajeta, tako da lako možete razlučiti jesu li vaša jaja za valjenje oplođena ili ne. Ovaj praktični izvor svjetla opremljen je utorom u koji možete udobno staviti jaje tijekom izvora svjetla. Osvijetlivač jaja napajaju 3xAA baterije (baterije nisu uključene), tako da ga možete koristiti apsolutno svugdje.

Za koje vrste jaja je prikladan stroj za osvjetljivanje?
PUISOR transiluminator ima utor koji se nalazi iznad diode u koji možete udobno smjestiti kokošja, pačja, prepeličja i fazanova jaja tijekom transiluminacije.

PUISOR posvjetljivač za jaja

Pregled jaja za valjenje
Prva provjera plodnosti jaja obavlja se na kraju prve trećine valjenja, odnosno 8. dana za kokošja jaja. Nakratko prosvijetlite jaje tako da svjetlost prodre kroz ljusku. U zdravom i oplođenom jajašcu, vaskularna struktura je lijepo izražena s postupnim razvojem embrija, za razliku od neoplođenih jajašca, koja ostaju mutna. Neoplođena jaja ili mrtve embrije potrebno je ukloniti iz valionice nakon izlijeganja. Provjera jaja je vrlo važna točka kod kućnog valjenja, jer ako se ta neispravna jaja ne uklone, bolesti se mogu proširiti u valionici i time značajno smanjiti valivost jaja.


Dimenzije paketa 13x9x7 cm

Trebate li savjet? Pronađite svoj odgovor.

Još nisu postavljena pitanja o ovom proizvodu.

Niste pronašli odgovor? Pitajte nas.

Postavi novo pitanje

NAGRADNA IGRA: Prijavite se na novosti

i možete dobit dopunsku hranu ACIDOMID.