Stelja za mačke i glodavce Borcat Extra

Model: SE-3424

4,49€ 3,59€ bez PDV Najniža cijena u zadnjih 30 dana - 4,49€

Na zalihama

Prirodna stelja za zgrudavanje Borcat Extra je visoko upijajuća posipa za zgrudavanje pogodna za mačke i druge kućne ljubimce kao što su zečevi, hrčci, zamorci, terarijske životinje i egzotične ptice . Posteljina jako dobro upija mirise i vlagu.


  • prirodno grudvasto leglo

  • upija vlagu i miris

  • ne lijepi se za životinjsko krzno

  • ne izaziva iritaciju

  • kompaktne grudice mogu se jednostavno ukloniti iz WC školjke/četvrtine

  • može se dodati u kompost

  • veličina zrna 0,7 – 4 mm

  • boja svijetlo siva

  • Češki proizvod

BORCAT stelja je među najlakšim mineralnim steljama koje se grudaju. Izrađena je potpuno novom modernom tehnologijom.
Predstavlja moćnu stelju po povoljnoj cijeni, namijenjenu redovnoj upotrebi, koja jamči visoku higijenu uzgoja i čistoću cijelog domaćinstva.
Upute za korištenje:
a) Stelju izliti u sloju od 7 cm u WC za životinje.
b) Nakon korištenja posteljine BORCAT stvaraju se kompaktne grudice koje morate stalno uklanjati.
c) Zatim samo dopunite nedostajuću količinu novom


Gdje s rabljenom steljom?
Iskorištenu stelju ili neiskorištene ostatke proizvoda zbrinite kao inertni čvrsti komunalni otpad ili ih možete dodati u vrtni kompost, gdje djeluje kao prirodno gnojivo, a ujedno i rahli tlo.


Tehnički parametri:
nasipna težina: 680 - 780 kg/m3
veličina zrna: 0,7 - 4 mm
vlažnost: max 10%


Za povećanje udobnosti i higijene u vezi s potrebama mačke, preporučujemo:


Uvijek koristite visinu nosiljke koju preporučuje proizvođač. Uklanjajte izmet neprekidno onoliko često koliko to vrijeme dopušta. Odabir prave lopatice za balegu , mijenjanje cijelog sadržaja WC školjke, a zatim i vrećice olakšat će vam posao.


Nadalje, uvijek postavite prostirku ispred WC školjke, ona hvata izmet iz mačjih šapa i ograničava njegovu distribuciju po prostoriji.


A jeste li znali da mačji pijesak može čak i mirisati? Neki bentonitni pijesak za mačke sadrži mirisnu komponentu ili preporučujemo dodatak dezodoransa koji možete dozirati prema vlastitom ukusu.Kako odabrati pravu stelju?


Postoji mnogo vrsta pijeska za mačke i kućne ljubimce. Podloga od prirodnog kamena, silikata, drveta, celuloze, grudaste ili negrudvajuće podloge.


Bentonit posteljina je klasična kamena posteljina prirodnog porijekla. Dostupan u grudastoj ili negrudljivoj izvedbi . Za skupljanje stelje, poželjno je ukloniti samo zaprljani dio stelje iz mačjeg WC-a, kaveza ili terarija. Na ovaj način će posteljina duže trajati. Negrudljivi steljak je malo jeftiniji, ali zbog češće zamjene cijelog volumena wc školjke u konačnici je skuplji.


Silikatni posip napravljen je od granula koji savršeno upijaju mirise i mokraću, ne praše se i sprječavaju nastanak bakterija i plijesni. Cjenovni rang ovakvih posipa je nešto viši od klasičnog bentonitnog posipa. Međutim, neke mačke mogu odbiti ovu nosiljku. Možemo preporučiti Catwill silikatni posip iz naše ponude.


Drveni pijesak je ekološki negrudljivi ili grudasti pijesak, čija je prednost što se može baciti u WC školjku. Zato što se zbog svoje lakoće lakše širi iz mačjeg WC-a. Neke mačke mogu odbiti ovu nosiljku. Drvena posteljina idealna je za kućne ljubimce poput glodavaca ili egzotičnih ptica.


Pulp posteljina je ekološka posteljina izrađena od recikliranog materijala koji ne šteti okolišu. Savršeno upijaju vlagu i mirise, sprječavaju nastanak bakterija i plijesni, dugo traju i nisu parfimisane. Zato što se zbog svoje lakoće lako raširi iz mačjeg WC-a. Neke mačke mogu odbiti ovu nosiljku. Vrlo kvalitetan proizvod koji možemo

Trebate li savjet? Pronađite svoj odgovor.

Još nisu postavljena pitanja o ovom proizvodu.

Niste pronašli odgovor? Pitajte nas.

Postavi novo pitanje

NAGRADNA IGRA: Prijavite se na novosti

i možete dobit dopunsku hranu ACIDOMID.