Potpuno automatizirana valionica jaja CIMUKA CT120SH AUTOMATIC

Model: BR-0141
Nagradni bodovi: 26

859,97€ 687,98€ bez PDV Najniža cijena u zadnjih 30 dana - 859,97€

Na zalihama

Besplatna poštarina

Potpuno automatizirana valionica jaja CIMUKA CT120SH

pogodan za valenje sve peradi - za kokoši, prepelice, patke, purice, guske i fazane. Sa automatskom rotacijom (4 kom rotirajuće rešetke u paketu) do 120 kom kokošjih jaja - mogućnost ručne rotacije jaja (4 kom gnijezda u paketu) , sa alarmom temperature i vlage, sa regulacijom temperature od 36,6 do 38,3°C , s automatskom kontrolom vlažnosti , s termometrom i higrometrom.

Naravno, paket uključuje češki priručnik, koji sadrži korisne savjete i trikove za uspješno valjenje. Osim toga, po potrebi našim kupcima pružamo savjete o pravilnom odabiru valionica kao i praktične savjete o valjenju ptica močvarica i peradi. Jamčimo jamstveni rok od 24 mjeseca i pružamo jamstveni i postjamstveni servis.

Kapacitet valionice prema pojedinim vrstama peradi  • pilići 120

  • prepelice* 216-312

  • guske** 48

  • patke 120

  • fazani 144

* pri kupnji 24 CIMUKA QT13 nosača za prepeličja jaja
** pri kupnji 16 nosača za guščja jaja CIMUKA GT03

 

Sustav rotacije jaja

Valjaonica nudi mogućnost automatske rotacije jaja uz pomoć četiri neovisne rotirajuće rešetke Cimuka CNT30A (uključene su u paket, nije potrebno koristiti sve rotirajuće rešetke tijekom valjenja), koje redovito rotiraju jaja na 2 sata. intervali . Rotacijske rešetke opremljene su nosačima prikladnim za veličinu kokošjih ili pačjih jaja . Kako biste mogli koristiti automatsku rotaciju čak i kada valite jaja druge veličine , morate kupiti odgovarajuće nosače prema vrsti peradi, pogledajte gornji pregled. Ako je potrebno, moguće je i ručno okretati jaja u valionici tako što ćete skinuti rotirajuće rešetke iz valionice i staviti jaja direktno u valjnu košaru (4 kom su uključena u pakiranje) . Prema zadanim postavkama, ove se košare koriste samo posljednja 2-3 dana inkubacije , kada se jaja uklanjaju s rotirajućih rešetki i stavljaju u te košare, gdje se više ne okreću, tako da fetus može pronaći najprikladniji način iz ljuske i tako se uspješno izlegu u perad.Podešavanje i kontrola temperature

Temperatura se može podesiti i eventualno dodatno regulirati u rasponu od 36,6 do 38,3°C s točnošću od 0,1°C pomoću upravljačke ploče elektroničke upravljačke jedinice, pogledajte sliku ispod. Panel je opremljen digitalnim zaslonom s indikatorom temperature i vlažnosti, kontrolnim tipkama za potrebne postavke valionice i alarmom koji aktivira alarm ako se prekorači postavljena niska ili visoka vrijednost .

kontrola_i_podešavanje_temperature_u_lihni_cimuka_ct120sh


Podešavanje i kontrola vlažnosti

Vlažnost se može podesiti i eventualno dalje automatski regulirati u rasponu od 40 do 80% s točnošću od 1% pomoću upravljačke ploče elektroničke upravljačke jedinice, vidi gore. Kako bi se vlaga mogla automatski regulirati , potrebno je prije početka valjenja dolijevati vodu u pojedine spremnike iz kojih voda postupno isparava i tako stvara potrebnu vlažnost prema zadanim vrijednostima. Optimalna temperatura dodane vode je oko 25-30°C (ne preporučuje se hladna voda). Valionica je opremljena donjim spremnikom u koji se ručno dodaje voda prema uputama (što je više vode u donjem spremniku, to je veća vlaga) i gornjim spremnikom vode (spremnik od 4 litre) u koji se također mora dodati voda ručno tijekom inkubacije , a zatim se voda iz njega automatski pumpa u patentirani sustav HUMISONIC, koji već kontrolira vlažnost prema zadanim vrijednostima.


Funkcija aktivnog periodičkog hlađenja jaja

Za perad, gdje je potrebno ohladiti i zatim izleći jaja tijekom valenja , možete koristiti funkciju aktivnog periodičnog hlađenja , koja može automatski smanjiti temperaturu i vlažnost na niske vrijednosti u redovitim intervalima, na taj način hladeći jaja i simulirajući ponašanje peradi da tijekom izlijeganja napušta gnijezdo na neko vrijeme kako bi se napojila i nahranila. Na kraju faze hlađenja, valionica će automatski povećati vlažnost kako bi simulirala rošenje jaja , koje se događa u prirodi namakanjem peradi tijekom pauze i zatim mokrim sjedanjem na jaja.


Rotacija jaja, temperatura
i svjetlost vrlo su važni čimbenici u inkubaciji peradi i važno je održavati ispravan postupak i vrijednosti za uspješno valjenje ! Ostali vrijedni savjeti koji mogu pomoći u postizanju visoke valivosti mogu se pronaći u uputama.


Primjer iz prakse

FOTO-CT- 120 kachních vajec
-- 144 bažantích vajec
--- 216 křepelčích vajec
Alarm za temperaturu i vlagu Ano - viz mezní hodnoty
Dimenzije 36 x 60 x 72 cm
Dimenzije paketa 40,5x64x74 cm
Indikator temperature Ano - s přesností na 0,1 °C
Indikator vlažnosti Ano - s přesností na 1 %
Kapacitet rotirajuće rešetke 120 slepičích vajec
Maksimalna isporučena snaga 195 W
Napon napajanja 230 V, 50HZ
Okretanje jaja Automatické - každé 2 hodiny
Pri kupnji 24 CIMUKA QT13 nosača za prepeličja jaja 312 křepelčích vajec
Prosječna isporučena snaga 65 W
Raspon temperature 36,6 - 38,3 °C
Raspon vlažnosti 40 - 80 %
Regulacija temperature Ano - digitálně
Regulacija vlažnosti Ano - automaticky
Uz kupnju 16 nosilcev za guščja jaja CIMUKA GT03 48 husích vajec

Trebate li savjet? Pronađite svoj odgovor.

Još nisu postavljena pitanja o ovom proizvodu.

Niste pronašli odgovor? Pitajte nas.

Postavi novo pitanje

NAGRADNA IGRA: Prijavite se na novosti

i možete dobit dopunsku hranu ACIDOMID.