Kultura kefira
Model: 13026
Ocjena: MILKY
6,02€ 4,82€ bez PDV Najniža cijena u zadnjih 30 dana - 6,02€
2 tjedna od narudžbe
Upute za pripremu kefira:
1. Dodajte sadržaj vrećice kefirne kulture u jednu litru steriliziranog mlijeka na temperaturi od 20-22°C.
2. Ostavite smjesu da odstoji na i dalje održavanoj temperaturi od 20-22°C 24 sata. Za to vrijeme će doći do fermentacije i kefir će biti spreman za upotrebu.
3. Gotov kefir je sada spreman za jelo. Rok trajanja varira ovisno o temperaturi skladištenja: na temperaturi od 5°C traje oko 5 dana, na temperaturi od 10°C zatim oko 3 dana.
4. Za pripremu drugog kefira najbolje je uzeti 3 žlice svježeg kefira i dodati ih u još jednu litru steriliziranog mlijeka. Slijedite ovaj postupak kao što je gore opisano.
Tijekom pripreme pripazite na temeljitu higijenu kako biste smanjili rizik od unošenja stranih bakterija u kefirnu kulturu. Čuvajte proizvode od kefira na hladnom i suhom mjestu kako biste zadržali njihovu kvalitetu.
Trebate li savjet? Pronađite svoj odgovor.
Niste pronašli odgovor? Pitajte nas.