Kliker za obuku - kliker 4 tona

Model: SE-57416

2,88€ 2,30€ bez PDV Najniža cijena u zadnjih 30 dana - 2,88€

Centralno skladište (otprema 3-5 dana)

Kliker za dresuru s 4 podesive tonove prikladan je alat za dresuru vašeg psa , mačke ili čak papige . Kliker je opremljen metalnim prstenom.


  • 4 tona

  • dimenzija 7 x 3,5 i 2,5 cm


Kako razumjeti funkciju trenažnog klikera?KLIKER ILI ČAROBNA KUTIJAAutor članka LBDanas se još uvijek susrećem sa skepsom i čudom za što bi kutija mogla biti korisna. Stoga bih pokušao sažeti osnovne razloge korištenja klikera. 
  1. Kliker čini našeg četveronožnog suputnika aktivnim partnerom u treningu, a ne pojedincem koji nevoljko izvršava naredbe s bolnim izrazom lica. Da, naš pas aktivno surađuje s klikerom, ali ne samo to. Istovremeno se kod psa razvija mišljenje i samopouzdanje. Pravilnim korištenjem klikera životinja će vrlo brzo shvatiti da će biti nagrađena za aktivnost te će pokušati pokazati takvo ponašanje za koje će dobiti klik. Ovo će posebno cijeniti ljubitelji dogdancinga. Gdje mogu koristiti elemente koje sam pas nudi. Na primjer, pokušavaju psa naučiti neki element. Pas počinje aktivno isprobavati različite stvari koje poznaje, a među njima se mogu pojaviti i vrlo zanimljivi elementi koje samo trebate uočiti i popraviti. Samo kliker može pomoći izbaciti te elemente i naučiti psa da su poželjni. Jer slijed pojedinih elemenata kojima pas pokušava zaraditi klik može biti vrlo brz i prije nego što kažemo dobro, pas nas može kružiti, napraviti bačvu pa čak i okrenuti se oko svoje osi.
  2. Kliker se može koristiti u raznim disciplinama. Dogdancing bez klikera danas je teško zamisliti. Međutim, ova se kutija također može koristiti za trening poslušnosti ili agilnosti. Gdje je pomoćnik kod uvježbavanja zona, zbijenih okreta oko bočne linije i niz drugih stvari. I ovdje je moguće precizno označiti određeni trenutak za koji će pas biti nagrađen. Uostalom, prije nego što možemo reći npr. dobro, sporiji pas ima vremena pretrčati pola spusta, a vrlo brz gotovo cijelu gredu.
  3. Sada bih podsjetio na činjenicu koja se često zaboravlja u vezi s klikerom, ali bih je nazvao gotovo najvažnijom. Kliker je vrlo dobar alat za nervoznije vodiče i osjetljivije pse. Odmah ću objasniti. Možda vam se tijekom treninga dogodilo da je pas dobro istrčao stazu ili odradio neki element, ali sporo ili s greškom negdje u sredini, a vi niste bili dvostruko uzbuđeni zbog toga. Ipak ste pohvalili psa, ali pohvala nije došla iz srca, a pas je to prepoznao. Ovaj problem se lako može riješiti klikerom. Ako se brinete da nećete dovoljno pohvaliti psa i više će zvučati kao da to radite samo iz obveze. Dokazao sam da je u ovom slučaju bolje ne govoriti ništa. Samo kliknite i nagradite. Naprotiv, ako ste entuzijastični, pohvalite psa kako treba.
  4. Kliker vam omogućuje bolje planiranje treninga. Svaki element se sastoji od nekoliko malih dijelova, kojih je dobro upoznati i međusobno povezati. Recimo, kupili ste tanjur za frizbi i pas ga ne želi ni uzeti u usta, a kamoli dohvatiti, a kamoli uhvatiti u letu. Prvo ćemo nagraditi i najmanji interes psa za predmet. Pogled, njuškanje, bockanje šapom ili njuškom. Nakon što osjetimo da se pas ne boji predmeta. Izbjeći ćemo tanjur. Prvo ćemo nagraditi pokušaj snacka, Mr

Trebate li savjet? Pronađite svoj odgovor.

Još nisu postavljena pitanja o ovom proizvodu.

Niste pronašli odgovor? Pitajte nas.

Postavi novo pitanje

NAGRADNA IGRA: Prijavite se na novosti

i možete dobit dopunsku hranu ACIDOMID.