Valionica jaja PUISOR IO-203

Model: BR-0008
Nagradni bodovi: 4

120,82€ 96,66€ bez PDV Najniža cijena u zadnjih 30 dana - 120,82€

Na zalihama

Valionica PUISOR IO-203

Valionica za jaja pogodno za valenje ptica močvarica i peradi - za kokoši, prepelice, patke, purice, guske i fazane. S poluautomatskom rotacijom do 51 kokošjeg jajeta - mogućnost ručne rotacije jaja , s kontrolom temperature od 25 do 41°C , s ručnom kontrolom vlažnosti , s termometrom i higrometrom.

Naravno, paket uključuje priručnik, koji sadrži korisne savjete i trikove za uspješno valjenje. Osim toga, po potrebi našim kupcima pružamo savjete o pravilnom odabiru valionice kao i praktične savjete o valjenju ptica močvarica i peradi. Jamčimo jamstveni rok od 24 mjeseca i pružamo jamstveni i postjamstveni servis.

Kapacitet valionice prema pojedinim vrstama peradi


pilići: 51-70** kom

prepelice: 102*-140** kom

guske: 35** kom

patke: 51-60** kom

fazani: 51-80** kom

* kapacitet pri kupnji rotirajuće rešetke za prepeličja jaja PUISOR 1.0.ALP
** kapacitet bez korištenja rotirajuće rešetke


Sustav rotacije jaja

Valionica nudi mogućnost poluautomatskog okretanja jaja uz pomoć poluge , koja pokretom ruke okreće jaja postavljena u rotirajuću rešetku prema vašim mogućnostima, idealno u ravnomjernim intervalima - barem ujutro i navečer. Rotirajuća rešetka opremljena je nosačima prikladnim za veličinu kokošjih, pačjih ili fazanskih jaja . Za korištenje poluautomatske rotacije i kada se jaja prepelica izlegu potrebno je nabaviti nosače PUISOR 1.0.ALP . Po potrebi (npr. kod guščjih jaja koja ne stanu u šipke rotirajuće rešetke) moguće je i ručno  okrenuti jaja u valionici izvlačenjem poluge i skidanjem rotirajuće rešetke s valionica i postavljanje jaja izravno na mrežu- bazu za valenje. Prema zadanim postavkama, ova se mreža koristi samo zadnja 2-3 dana inkubacije , kada se jaja uklanjaju iz rotirajućih rešetki i stavljaju na ovu mrežu, gdje se više ne okreću, tako da fetus može pronaći najprikladniji način iz ljuske i tako se uspješno izlegu.
sustav_rotacija_jaje_puisor_IO-203 vfin


Podešavanje i kontrola temperature

Temperatura se može podesiti i eventualno dodatno regulirati u rasponu od 25 do 41°C s točnošću od 0,1°C pomoću upravljačke ploče elektroničke upravljačke jedinice, vidi sliku u nastavku. Panel je opremljen digitalnim zaslonom s indikatorom temperature i vlažnosti, kontrolnim tipkama za potrebne postavke temperature u valionici. Temperatura se može prikazati u Celzijusima ili Fahrenheitima.

kontrola_i_podešavanje_temperature_u_lihni_puisor_io-203

 
Podešavanje i kontrola vlažnosti

Vlažnost se regulira ručno ručnim dodavanjem vode u vodene kanale koji se nalaze ispod podloge u donjem poklopcu valionice. Optimalna temperatura dodane vode je oko 25-30°C (ne preporučuje se hladna voda). Prvo zalijevanje vodom vrši se prije postavljanja mrežne podloge i rotirajuće rešetke. Trenutna vrijednost vlažnosti u valionici se provjerava na displeju upravljačke ploče , vidi gornju sliku. Tijekom valjenja voda se dodaje tako da se otvori gornji poklopac, izvadi jedno jaje i doda voda u kanal direktno kroz donju rešetku.
dolevani_vody_do_lihne_puisor_io-203

Rotacija jaja, temperatura i svjetlost vrlo su važni čimbenici u inkubaciji peradi i važno je održavati ispravan postupak i vrijednosti za uspješno valjenje ! Ostali vrijedni savjeti koji mogu pomoći u postizanju visoke valivosti mogu se pronaći u uputama.

inkubacija_u_lihne_PUISOR fig2


- 51 kachních vajec
-- 51 bažantích vajec
Alarm za temperaturu i vlagu Ne
Bez upotrebe rotirajuće rešetke 35 husích vajec
Dimenzije O 48 x 25 cm
Dimenzije paketa 48x24x50 cm
Indikator temperature Ano - s přesností na 0,1 °C
Indikator vlažnosti Ano - s přesností na 1 %
Kapacitet rotirajuće rešetke 51 slepičích vajec
Maksimalna isporučena snaga 100 W
Napon napajanja 230 V, 50HZ
Okretanje jaja Poloautomatické - dle vašich možnost
Pri kupnji nosača za prepeličja jaja PUISOR 1.0.ALP 102 křepelčích vajec
Prosječna isporučena snaga Neuvedeno od výrobce
Raspon temperature 25 - 41oC
Raspon vlažnosti 20 - 90 %
Regulacija temperature Ano - digitálně
Regulacija vlažnosti Ano - manuálně

Trebate li savjet? Pronađite svoj odgovor.

Još nisu postavljena pitanja o ovom proizvodu.

Niste pronašli odgovor? Pitajte nas.

Postavi novo pitanje

NAGRADNA IGRA: Prijavite se na novosti

i možete dobit dopunsku hranu ACIDOMID.