Automatska valionica za jaja LUMIA 56 EXPERT - za valjenje peradi

Model: BR-0472
Nagradni bodovi: 17

557,80€ 446,24€ bez PDV Najniža cijena u zadnjih 30 dana - 557,80€

Na zalihama

Besplatna poštarina

Potpuno automatizirana valionica LUMIA 56 EXPERT - za valjenje peradi

pogodna za svu perad - za kokoši, prepelice, patke, purice, guske, ali i egzotične ptice . S automatskom rotacijom do 56 jaja - mogućnost ručnog okretanja jaja, s digitalnom kontrolom temperature od 30 do 40°C, s digitalnom kontrolom vlažnosti - SIRIO automatski ovlaživač zraka , sa spremnikom za vodu, termometrom, higrometrom i 12V auto adapterom za mogući nestanak struje . 


Kapacitet valionice prema pojedinim vrstama peradi


Kapacitet s rotirajućom rešetkom: 56 kokošjih, 224 prepeličjih, 56 guščjih, 56 pačjih ili 56 fazanskih jaja.


Sustav rotacije jaja

Valionica nudi mogućnost automatske rotacije jaja uz pomoć modula koji redovito rotira jaja smještena u rotirajuću rešetku u intervalima od 1 sata . Rotirajuća rešetka opremljena je jedinstvenim nosačima pogodnim za sve veličine jaja ptica močvarica i peradi. Ukoliko je potrebno, moguće je i ručno okretanje jaja u valionici tako da se odvoji modul i skine rotirajuća rešetka iz valionice te se jaja postave direktno na mrežu - bazu za valenje. Prema zadanim postavkama, ova se mreža koristi samo posljednja 2-3 dana inkubacije , kada se jaja uklanjaju iz rotirajuće rešetke i stavljaju na ovu rešetku, gdje se više ne okreću, tako da fetus može pronaći najprikladniji način iz ljuske i tako se uspješno izlegu.
LUMIA 56 okretanje jaja


Podešavanje i kontrola temperature

Temperatura se može podesiti i eventualno dodatno regulirati u rasponu od 30 do 40°C s točnošću od 0,1°C pomoću upravljačke ploče elektroničke upravljačke jedinice, vidi sliku ispod. Panel je opremljen digitalnim zaslonom s indikatorom temperature i upravljačkim tipkama za potrebne postavke valionice.
LUMIA 56 kontrola temperature


Podešavanje i kontrola vlažnosti

Vlažnost se regulira automatski spajanjem SIRIO automatskog ovlaživača zraka . Vlažnost se može podesiti i eventualno dodatno regulirati u rasponu od 40 do 75% pomoću upravljačke ploče. Ploča je opremljena digitalnim zaslonom s indikatorom vlažnosti i kontrolnim tipkama za potrebne postavke automatskog ovlaživača.

Kontrola vlažnosti LUMIA Expert 56

Rotacija jaja, temperatura i svjetlost vrlo su važni čimbenici u inkubaciji peradi i važno je održavati ispravan postupak i vrijednosti za uspješno valjenje ! Ostali vrijedni savjeti koji mogu pomoći u postizanju visoke valivosti mogu se pronaći u uputama.

Inkubacija jaja


Trebate li savjet? Pronađite svoj odgovor.

Još nisu postavljena pitanja o ovom proizvodu.

Niste pronašli odgovor? Pitajte nas.

Postavi novo pitanje

NAGRADNA IGRA: Prijavite se na novosti

i možete dobit dopunsku hranu ACIDOMID.