Automatska valionica LUMIA 56 AUTOMATIC - s valjenjem peradi

Model: BR-0471
Nagradni bodovi: 13

418,34€ 334,67€ bez PDV Najniža cijena u zadnjih 30 dana - 418,34€

Na zalihama

Besplatna poštarina

Automatska valionica LUMIA 56 AUTOMATIC - sa valjenjem peradi

pogodan za vodu za valenje i ronjenje peradi - za kokoši, prepelice, patke, purice, guske, ali i egzotične ptice . S automatskom rotacijom do 56 jaja - mogućnost ručnog okretanja jaja, s digitalnom kontrolom temperature od 30 do 40°C, s ručnom kontrolom vlažnosti, sa spremnikom za vodu , s termometrom i s 12V auto adapterom za svaki nestanak struje.


Kapacitet valionice prema pojedinim vrstama peradi
LUMIA 56 kapaciteta

Kapacitet s rotirajućom rešetkom: 56 kokošjih, 224 prepeličjih, 56 guščjih, 56 pačjih ili 56 fazanskih jaja.


Sustav rotacije jaja

Valjalište nudi mogućnost automatske rotacije jaja uz pomoć modula koji redovito rotira jaja smještena u rotirajuću rešetku u intervalima od 1 sata . Rotirajuća rešetka opremljena je jedinstvenim prešama pogodnim za sve veličine ptica močvarica i grabuljanje jaja peradi . Ukoliko je potrebno, moguće je i ručno (ručno) okretanje jaja u valionici tako da se odvoji modul i skine rotirajuća rešetka iz valionice te se jaja postave direktno na rešetku - bazu za valenje. Prema zadanim postavkama, ova se rešetka koristi samo posljednja 2-3 dana inkubacije , kada se jaja uklanjaju iz rotirajuće rešetke i stavljaju na ovu rešetku, gdje se više ne okreću, tako da fetus može pronaći najprikladniji način iz ljuske i tako se uspješno izlegu u peradi.
LUMIA 56 okretanje jaja


Podešavanje i kontrola temperature

Temperatura se može podesiti i eventualno dodatno regulirati u rasponu od 30 do 40°C s točnošću od 0,1°C pomoću upravljačke ploče elektroničke upravljačke jedinice, vidi sliku ispod. Panel je opremljen digitalnim zaslonom s indikatorom temperature i upravljačkim tipkama za potrebne postavke valionice.
LUMIA 56 kontrola temperature


Podešavanje i kontrola vlažnosti

Vlažnost se regulira ručno ručnim ulijevanjem vode u vanjske otvore, koja tu vodu odvodi u kanale-spremnike koji se nalaze ispod ležišta (plastične rešetke) u donjem poklopcu valionice. Isparavanjem te vode iz rezervoara stvara se potrebna vlažnost zraka u valionici => 45-55% kod vode u jednom rezervoaru i 60-65% kod vode u oba rezervoara. Optimalna temperatura dodane vode je oko 25-30°C (ne preporučuje se hladna voda). Za stalnu kontrolu razine vlage i automatsku nadopunu vode u valionici može se kupiti automatski ovlaživač zraka SIRIO .

Rotacija jaja, temperatura i svjetlost vrlo su važni čimbenici u inkubaciji peradi i važno je održavati ispravan postupak i vrijednosti za uspješno valjenje ! Ostali vrijedni savjeti koji mogu pomoći u postizanju visoke valivosti mogu se pronaći u uputama.

Inkubacija jaja


Trebate li savjet? Pronađite svoj odgovor.

Još nisu postavljena pitanja o ovom proizvodu.

Niste pronašli odgovor? Pitajte nas.

Postavi novo pitanje

NAGRADNA IGRA: Prijavite se na novosti

i možete dobit dopunsku hranu ACIDOMID.