: Savjeti i trikovi

7 savjeta za proljetno održavanje pašnjaka

30.04.2025

7 savjeta za proljetno održavanje pašnjaka

Ispravna proljetna njega pašnjaka ključna je za osiguranje kvalitetne i hranjive ispaše tijekom cijele sezone. U ovom ćemo članku pogledati glavne korake koje bi svaki stočar trebao poduzeti prije početka ispašne sezone.

Što raditi u vrtu tijekom zime?

17.01.2025

Što raditi u vrtu tijekom zime?

Zima je razdoblje mira i regeneracije, kada većina biljaka i životinja smanjuje svoju aktivnost. No, to ne znači da u vrtu nema posla. Naprotiv, zimski mjeseci pružaju idealno vrijeme za pripremu proljeća i obavljanje poslova koje tijekom užurbane sezone često zanemarujemo.

Kako označiti domaće životinje?

29.11.2024

Kako označiti domaće životinje?

Ako želite postati stočar, važno je znati koje životinje je potrebno označiti i kako. Ovu problematiku pobliže propisuje Zakon o uzgoju i njegov provedbeni propis – Uredba o označavanju životinja.

Kako pripremiti kuniće za zimu?

19.11.2024

Kako pripremiti kuniće za zimu?

Iako su kunići relativno izdržljive životinje, zima donosi određene izazove kako za kuniće tako i za nas, njihove uzgajivače. Kako bi zimu preživjeli u dobrom zdravlju i blagostanju, potrebno im je pripremiti prikladnu okolinu i izbjegavati stvari koje kunićima smetaju. U današnjem članku pogledat ćemo kako njegovati kunića i kako bi trebala izgledati takva priprema za zimu ili njega po hladnom vremenu.

Može li pas imati kosti?

15.11.2024

Može li pas imati kosti?

Vjerojatno ste čuli da psi  ne bi trebali jesti kosti. S druge strane, neki ljudi vjeruju da kosti nisu štetne za pse. Istina je negdje u sredini, pa pogledajmo zajedno koje su kosti sigurne za konzumaciju pasa.

Što je konzerviranje?

20.09.2024

Što je konzerviranje?

Konzerviranje je dobra stara tehnika koju su koristile još naše bake i prabake. To je jednostavan način da svježe voće, povrće i druge namirnice sačuvate tako da dugo ostanu ukusne i pune vitamina. A kako konzervirati hranu? Dovoljno ga je zagrijati na visokoj temperaturi, uništiti nepoželjne bakterije i samo zatvoriti u staklenke. I voilà – vaše vlastite domaće poslastice su spremne!